Fick jobbet!

Var ju på intervju här om dagen på ett personligt assistent jobb. Idag var jag och hälsade på familjen och det kändes sååå bra, och i nästa vecka ska jag börja på introduktion. Det är en 50 procentig nattjänst, vaken natt förstås, där arbetsgivaren är det största privata assistansföretaget i Sverige.

Ja, jag medger att om jag hade velat roa mig själv, varit egoistisk och velat ha en bra sommar utan tanke på framtiden så borde jag åkt till Malta och spenderat sommaren på det jobb jag blivit erbjuden där. Men, ibland får man tänka annorlunda. Och jag tror ändå att det blir jättebra. Att jobba deltid natt kommer att ge mig tid att läsa kurslitteraturen ordentligt på natten. Är bokad hela midsommarhelgen och det känns så bra, det kommer rulla in mycket pengar till oss, i alla fall mot vad jag är van med 😉 Det är ju så, vi får bo kvar i huset ett bra tag till, barnen (och jag) älskar det här stället, de är väl rotade med deras kompisar i deras underbara förskola (vi hade faktiskt inte kunnat hamna på en bättre förskola), vi har faktiskt även fått vänner och blivit rotade i Stora Skedvi, vilket jag ALDRIG trodde skulle ske när jag flyttade hit. Nu har vi lärt känna folk och jag tror att även om ägaren till det här huset vill flytta tillbaka så får vi inga problem att få hyra ett annat någonstans i närheten.

Just yrket personlig assistent är nytt för mig, men jag ser det ändå väldigt positivt, eftersom jag har sökt 60 poäng (30+30) sociologi nu för att kunna ta ut min examen, är det bra att ha jobbat på golvet innan. Jag tycker att många akademiker som skulle behöva det, glömmer av väldigt lätt eller till och med inte har någon erfarenhet av hur det är att jobba med människor, och jag är nöjd över att jag har fått den arbetserfarenheten att jobbat med människor, både unga, gamla och handikappade, innan jag själv söker mig vidare till till exempel migrationsverket som jag väl ser som en potentiell arbetsgivare i framtiden. Men vem vet? Jag kanske trivs super som personlig assistent och då har jag ju en fot inne i det största företaget i Sverige. Ser otroligt fram emot det här faktiskt 🙂

rullstol

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s