Jag är så glad att vara en del av Menatidningen.

Vi har nu haft lite extrahjälp när det kommer till marknadsföringen och det sa bara BOOM! och nu är vi uppe på snart 6000 likes på facebooksidan och över 10.000 läsare på tidningens websida. Bord på bokmässan är bokat, och nu ska vi bara sälja annonser och söka stöd så vi kan gå runt också. Jag har kontaktat ett par säljföretag och håller på att försöka ta fram en folder för att visa vad vi har att erbjuda.

Det känns kul så nu ska jag ägna mig heltid åt det förutom åt studierna. Fick ett mail varför jag bestämt mig för att ta en facebookfri period. Enkelt svar; Jag är trött på det. Jag är trött på folk (eller, nja, inte folk men de delade statusarna) som delar statusar om rasism och statistik som de hittar i sin egen ända. Jag är trött på statusar om säljföretag som går så jävla bra där alla trivs så otroligt bra, och varför skriver ingen om dessa företag? Jo, det kan jag tala om för er – det gör de VISST. Jag har själv varit case angående ett företag där alla trivdes sååå bra på grund av supar och knullresor och att företaget drevs till botten på grund av dessa fester. Ju mer man söp och ju mer man fick problem med alkoholen desto mer slickades man i röven. Kunde man vara otrogen var det pricken över i;t. Synd för oss anhöriga till de som söp sönder sig (mer än en) som bara kunde stå och titta på. Så nog skrivs det om det allt.

Jag är trött på statusar om att Israel ska försvaras för att det är den enda demokratin i mellanöstern. Demokrati? Sedan när? Det är någon som verkligen missar poängen med vad en demokrati är, men så blir det kanske när man röstar kd eller sd, vad vet jag. Enligt riksdagen.se är en demokrati  ” Grundläggande är i demokrati är alla människors lika värde och rättigheter. Exempelvis likhet inför lagen och att varje röst i ett val är lika mycket värd. Mänskliga fri- och rättigheter, till exempel yttrandefrihet är också kännetecknande för en demokrati. Och att det råder fria val.” Jag skulle tippa på att dessa blåögda, och faktiskt lite korkade personer, som då gillar Israel med försvaret att det är den enda demokratin i mellanöstern är dessa som aldrig har varit på plats, och har de det så har de inte varit på plats i västbanken. Att kalla israel för en demokrati är ett HÅN inget annat. Faktum är att det inte ens kan kallas att vara helt fria val i Israel. Människors lika värde och rättigheter kan ni ju bara glömma. Yttrandefrihet och tryckfrihet likaså. Lika inför lagen… Tja om man tycker att det är lika inför lagen att några följer civila lagar och andra får tas för militära… Jävla korkade människor det finns. Jag är också jävligt trött på att bli kallad antisemit på grund av att jag har sett vad som verkligen pågår där, också av människor som aldrig varit i närheten av västbanken. Nä – jag är verkligen inte antisemit. Jag är proisrael så länge de håller sig till de områden de blev lovade och inte bygger murar i Palestina, låter palestinska bönder bli av med sina jordbruk, bygger bosättningar på ocksuperat område. Lämna Palestina ifred så ska ni se att ni får ha ert Israel ifred också även om risken naturligtvis alltid kommer att finnas att det finns en eller annan galning.

Jag är också jävligt trött på alla allians- och sdröstare (även om det inte förvånar mig med sdröstare, de måste ju alltid gnälla på allt som har med utlänningar eller muslimkramare att göra och de vet väl inte bättre helt enkelt) som gnäller över vår regerings beslut att säga ifrån Saudiavtalet och att ifrågasätta Saudiarabiens brott mot de mänskliga rättigheterna och framförallt mot kvinnor. Och, det här om något visar väl hur jävla skenheliga människor i Sverige är, vilken jäkla dubbelmoral det finns. Man kritiserar att Sverige står upp för mänskliga rättigheter och därmed även oss kvinnor. Man tar bort ett avtal som faktiskt INTE ger Sverige några skatteintäkter om nu någon trodde det (dessa företag betalar inte ens skatt i Sverige, 95% av pengarna går tillbaka in i vapenlobbyn, och att vapen dödar, kan vi nog alla vara överrens om) och eftersom den SVENSKA LAGEN faktiskt säger att vi INTE ska sälja till de som bryter mot mänskliga rättigheter grovt eller som är i krig. Saudiarabien är och har varit delaktig i båda, alltså har vi drivit denna affär emot vår egen lag. Det är väl BRA att stå upp för mänskliga rättigheter??? Det är väl BRA att inte sälja vapen till denna form av länder??? Låt då Saudiarabien bli sura, varför bry sig??? Är det inte bättre att visa att det faktiskt, för Sveriges del, inte är okej alls att behandla människor som de gör, Saudiarabien är ju faktiskt ett väldigt extremt land när det kommer till sharia och dess lagar. Och det roliga är. Samtidigt som dessa människor, uteslutande allians och sd människor, sitter och kritiserar Löfven och CO med diverse konstiga påhopp, kan de sitta och kritisera islam för dess kvinnosyn och sharialagar (sharialagarna används faktiskt inte särskilt mycket idag, förutom på arabiska halvön). Visst är det ironiskt? Jag anser verkligen att denna strid är väl värd att ta och hoppas återkomma med ett inlägg om feminism i arabvärlden, men jag tycker inte att vi ska ta striden, däremot anser jag att det är bra att vi säger ifrån, för även om man inte kan följa allt så ska man i alla fall inte bli piskad med 1000 piskrapp för att man bloggar eller nekas att köra bil som kvinna. Jag tänkte rösta blått i år, men ångrade mig och röstade rött. Jag är så förbannat tacksam att jag röstade på ett parti som vågar säga ifrån. Jag hade gärna sett att man säger ifrån även till Kina, Israel med flera länder som är helt skeva, men att säga ifrån till en av världens värsta diktaturer är en bra början.

Och sist men inte minst är jag trött på alla som bara ska snoka. Är fullt medveten att de gör det här i alla fall, men en av anledningarna till att jag bytte facebook var att bli av med dessa och ÄNDÅ vet alla människor som inte borde veta något om mig varenda statusuppdatering jag gör. Åtminstone det man kan missuppfatta (för självklart är det roligare att missuppfatta och sprida skit än fråga personer hur de menar). De borde ha lärt sig en läxa och visst kan jag ta bort dem som vänner, men jag känner liksom att jag ändå är så trött på fejjan så det får helt enkelt vila lite. Jag har ändå så mycket att göra nu så det gör mig inget.

Nåväl. Den som är intresserad, oavsett anledning eller oavsett en ev baktanke, kan följa mig här. Man måste ju välja bort någonting om man känner att det blir för mycket, och facebook är ju beroendeframkallande. De som behöver hitta mig vet ju var och jag har ju fortfarande styrelsegrupper som jag är aktiv i, bland annat då menatidningen. Någon gång måste man ju tänka på sig själv också, eller hur?

humela

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s