Demonstration mot bosättare…

I gamla stan i Jerusalem och i Shejk Jarrah (som ligger i östra Jerusalem och tillhör Palestina) bor två familjer som har fått order att flytta för att bosättare vill åt deras hus. Flera gånger har militären varit där och med våld försökt få bort dem men de har vägrat eftersom de har papper på att det är deras hus. Familjen i gamla stan har bott där sedan 1953.

Igår var vi med och tittade på en demonstration, som olika israeliska organisationer hade gått ihop för. Mot ockupationen. Mot bosättningarna. Och för familjerna. Det är så fint att det finns så många fina israeler som verkligen kämpar för det rätta. För de hade kunnat skita i att bry sig och suttit hemma, skaffat en bra tjej eller kille i militärtjänsten, gått i synagogan och skaffat en familj – minst tre ungar – och skitit i resten.

Att demonstrera här är förenat med våld – militärens aggresivitet och att hamna i arresten. Om palestinierna gör det blir de skjutna i värsta fall, senast i torsdags dog en 20-åring som blev skjuten i fredags på palestinsk mark till exempel. För israeler är det något bättre men det blev dock bråk med arga militärer igår och polisen stod och filmade deltagarna. De tog dessutom skyltarna för dessa fick vi inte ha.

demonstration1 demonstration2 demonstration3 demonstration4 demonstration5 demonstration6 demonstration7 demonstration8 demonstration9

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s