Studerat religion idag – på det bästa sättet…

Var på gudtjänst i den armeniska kyrkan idag. Det var faktiskt det skummaste jag varit med om. Det var jag och en massa män i mörka huvor. Tänk er amerikanska filmer om medeltida ordrar. Jag kom in i ett otroligt rum utsmyckat med tusen och åter tusen tända ljus, en präst stod och pratade på ett språk jag inte känner igen och så alla dessa andra män.

Jag studerar ju extrakurser i religion nu så jag tycker det var spännande.

Annars har vi letat efter Schindlers grav idag, och äntligen hittade vi den. Den katolska kyrkogården, som han ligger på, ligger lite gömd och vi har försökt att hitta den förut men misslyckats. Ett tips är att inte ställa GPSen för den visar fel kyrkogård och vara där mellan 07-14. Vi var där fem över två, då skulle den stänga men det kom i samma veva två killar från Portugal Bulgarien som mutade oss in så vi fick i alla fall gå dit.

dag10 dag11 dag13

Efteråt strosade vi upp genom de judiska kvarteren, till Davids Grav. Vi tänkte att vi skulle titta på den när vi ändå var i närheten, missade dock att det var gudstjänst i synagogan men en gammal man visade oss runt. En skum upplevelse faktiskt men vi har träffat otroligt trevliga ortodoxa judar idag faktiskt. Folk som bara vill ha sin tro och faktiskt skiter i det andra.

dag16 dag17Därefter gick vi in på The Holacaust museeum. Det är det äldsta förintelsemuseet och här ser man bland annat gravstenar på 2000 judiska byar som förstördes under förintelsen, en gravkammare och en massa andra saker från förintelsen, bland annat kan man bläddra i Hitlers bok ”Min kamp” (första utgåvan), fotoalbum med bilder från förintelsen och se toraböckerna som blev mer eller mindre uppbrända under andra världskriget. Det är värt ett besök om man är i området tycker jag men inget måstese.

dag15 dag14

Sedan har vi nog gått in i alla kyrkor vi har hittat i hela Gamla staden, vilket blir en hel del. I de religionskurser jag har läst har vi läst en hel del om vad som är skillnaden mellan kyrkorna, både hur gudstjänster bedrivs och hur de ser ut både utvändigt och invändigt. Det är en sak att läsa i böcker, men är bra att omsätta i praktiken också, det har jag verkligen kunnat göra här även om jag inte är religiös.

En bra och trevlig dag känner jag, som även gav ett besök på det hittills bästa caféet jag varit på under denna period. Underbart den här tiden här, idag har varit riktigt varmt och skönt och rosmarinen blommar. Perfekt att gå runt

dag18 dag9 dag8 dag7 dag6 dag5 dag4 dag3 dag2 dag1

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s