Ridning på gränslandet till Jordanien.

Vi hade bokat in en ridtur, två från vår grupp och tre andra, det blev dock bara jag och Anna till slut som åkte iväg till Jericho equestrian club för ridning. Och vad roligt vi hade! Ridcentret ligger på gränsen till Jordanien och är det största i Palestina och det enda som erbjuder handikappriding. Man förfogar över ett träningsstall med arabhästar som ska vara med i shower vilket är en stor grej här, ett ridstall med ridskolehästar och ett galoppstall. Man har också viss avel. Jericho tillhör område A än så länge och är under helt palestinsk kontroll. Just det här ridcentret startades på grundval av Yassir Arrafat som ville att handikappade barn skulle ha en möjlighet att rekreera sig och bli bättre och det har fått stå där det står sedan 1997. Man satsar hårt på att bli ledande inom hästsporten här och då Palestina blivit en del av FEI hoppas man även kunna plocka fram ett landslag i hoppning på sikt.

Faciliteterna är nog bra för att vara här, en stor utomhusridbana, en stor ridhall och dessutom galoppbana. Till det kom mängder av fina ridvägar…

Tränaren Saif är ridlärare på centret och han sadlade på hästarna Dahb och Vayonsa till oss. Dessa hästar är i regel med på handikapplektionerna och var… minst sagt sävliga, men för en som mig som kan räkna gångerna jag suttit till häst sedan jag var gravid på mina fingrar, var det absolut en bra häst, faktum är att jag blev lite kär i min Dahb som trots allt var riktigt fin.

Sedan tog killarna fyrhjulingen och ja – det var bara att hänga med. I galopp – i en timme. Typ så. Det var riktigt roligt faktiskt och jag hoppas vi kan ta oss tillbaka i veckan.

ridning2 ridning3 ridning8 ridning1ridning4

Ridning med Jordanien i bakgrunden – magnifikt!ridning10 ridning9 ridning7 ridning6 ridning5

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s