Då är vi på plats…

Jag är jättesjuk och valde därför för att inte smitta ner mina klasskompisar att sova på Arlanda inatt. Så, med andra ord har det varit en lång dag. Redan på Arlanda började krånglet med att en av oss inte kom med, han kommer ikväll vid halv tolv istället då det var nåt fel på hans pass.

Att resa till Israel är ett koppel av säkerhetstänk. Det märkte vi redan på Arlanda. Halvgrinig personal och extra säkerhetskontroller inne i gaten. Jag sov sedan hela resan, usch vad trött jag är, och resan var riktigt riktigt painful. Speciellt landningen, fy, trodde öronen och bihålorna skulle sprängas….

Så kom vi till Tel Aviv. Varmt och skönt, byte svenskt mars-slask mot, om man så vill, svensk sommarvärme. Efter ett tag stod vi i passkontrollen, en av oss fick gå på förhör, för att de inte gillade hennes efternamn. Jag kom igenom ganska snabbt, hon frågade bara vad jag skulle göra i Israel och sedan släppte hon förbi mig. Men säkerhetstänket är rigoröst och ibland undrar man vad det är bra för, är det inte lite provokation från båda håll egentligen?

När vi väl kom fram till Betlehem, där vi kommer att bo, valde jag och Sanna att stanna på rummet då vi mår skit, båda har flunsan. De andra drog till Jerusalem, jag har sovit hela dagen. På kvällen gick jag, Sanna, Gustav och William ut och käkade falafel. Då fick vi verkligen erfarenheten över hur snabbt läget kan ändras från helt lugnt till att bli relativt hotfullt. Det blev en dos av verkligheten i ett land under konflikt. Vi gick hemåt och framför oss gick fyra israeliska soldater. När vi vände oss om kom det 30 ungdomar och började kasta sten. Det hela var över ganska snabbt men vi var ju i mitten och det kan vara bra att tänka på nästa gång. Det ändras snabbt här.

Imorgon är det en ny dag, och jag ska sova nu så jag faktiskt blir frisk. Over and Out.

DSC_0002

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s