Bara för det…

…kom det ut en packlista och mer information här om dagen. Det är ju bra, synd dock att det enda som hjälper är att vara elak. Har ringt och reserverat valuta idag på cityterminalen, ungefär 1000 svenska kronor i schekel eller vad det hette. Ska packa ihop lite grejer också, svårt att packa för en månad. Är egentligen inte särskilt orolig för att vara på plats i en konfliktzon, däremot har jag börjat oroa mig för att komma in på flygplatsen överhuvudtaget. Har flera vänner som bekräftar att de är allmänt irriterade på svenskar efter erkännandet av Palestina – och därför verkligen letar anledningar för att få inreseförbund. Sådana anledningar kan vara att gilla propalestinska sidor på facebook, att ha arabiska vänner på densamma etcetera etcetera. Alltså… Det största argumentet att stödja Israel för de som gör det är att det är den enda riktiga demokratin i mellanöstern… Haha. Ha. Vilken demokrati sedan… Vi kan ju konstatera att åsiktsfriheten är det lite si och så med i alla fall. Fler och fler länder erkänner Palestina, halv EU har tagit efter Sverige till exempel. Israel riskerar att bli ganska ensamma om de inte ändrar sin politik ganska omgående. Det lär inte hända under nuvarande president men man kan ju hoppas att valet (det är val i mars) går rätt till (säkert inte – demokratin är nog inte värd så mycket där nere när det väl kommer till kritan) och att någon som vill jobba för fred kommer fram.

Nåväl. Problemet som jag ser det är alltså att komma in i landet. Och att komma hem utan inresetillstånd. Jag har ju både flera stora projekt att göra i höst med universitetets studier och dessutom en fortsatt uppsats att skriva så det är ju viktigt i allra högsta grad, men det ska tydligen kunna bli problem att få komma tillbaka bara man har palestinska souvenirer med sig i bagaget. Usch för sådan kränkande behandling säger jag.

jerusalem

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s