Årskrönika 2014

Ja, här kommer den igen. Förra årets finner ni här. Jag avslutade med att säga att 2014 var första året i mitt liv jag inte var hästägare. Det har jag faktiskt lyckats hålla, även om det troligen inte kommer gå att hålla om jag ska bo i Sverige under 2015. Nåväl… Håll till godo.

Gjorde du något du aldrig gjort förut;  Gjorde en massa saker jag aldrig gjort förut. Bodde på lyxhotell, körde bil på Malta, lärde mig arabiska (nåja, sanningen med modifikation) och flyttade till Säters kommun… Haha, kommer nog på mer intressanta grejer men så får det vara nu.

Har du några nyårslöften; Japp. Under 2015 ska jag gå ner i vikt. Åtminstone till 65 kg.

Blev någon eller några av dina vänner föräldrar i år; Som förra året, ingen nära men bekanta och några släktingar.

Dog någon som stod dig nära; Ingen nära nu, men dock i det förflutna.

Är det något du saknat 2014 som du vill 2015? Lugn och ro och pengar.

Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas? 26 maj. Det var då Daniel, utan att ens diskutera med mig, valde att sätta oss på ett flyg hem och sedan skita i sin familj. Kvar fanns två barn som blivit upprivna från sina vänner, sitt dåvarande dagis och sin trygghet och som undrade vad fan som egentligen hände.

De har det bra nu och trivs på sitt dagis, men jag har svårt att förlåta honom och hans chef, som han har lindad runt sitt lillfinger, och som bokade biljettern för att JAG var så elak mot Daniel (jo tjena, alla vi andra vet ju hur läget var, de vet ju alla sömnlösa nätter med barnen, alla idiotbortsupningar på strippklubbar för flera tusen i pacerville etc). Inte barnen heller, tror jag faktiskt, även om de trivs där de bor nu. Det är en sak att vara spontan själv. Har man barn krävs det dock planering, till och med för att flytta hem igen. Jag är ledsen, men det finns ingen godkänd ursäkt till det beteendet.

Vad är din största framgång 2014; Bra fråga, har sålt, fotat och skrivit några väldigt viktiga artiklar och är riktigt nöjd med de jobb jag sålt… Har lyckats manövrera ett ensamt liv med barnen alldeles perfekt med trygghet för oss alla tre. Har lyckats helt okej i skolan, fram till sista tentan nu som jag tror jag failade men inte vet än… Finns en hel del som är positivt i mitt liv nu…

Största misstaget; Känner inte att jag gjort så många misstag. Jag tror det mesta är meant to be och att det blir bra till slut.

Vad spenderade du mest pengar på; Bensin, känns det som. Kursböcker. Köpte en bil. Löste skulder.

Gjorde något dig riktigt glad; Det har varit ett upp och ner år i sin helhelt, men nä, inte mycket som gjort mig riktigt glad kanske.

Var du gladare än ledsnare än du brukar; På det hela taget ett sämre år. Kanske det blir så när man inser att folk accepterar alkoholen och att de tycker det är roligare att dricka ihop med en person som har problem än hjälpa hen, när man inser att man är den enda som slåss för sina barns rätt att faktiskt ha nyktra och glada föräldrar. När man inser att man står där själv – för de andra, som borde ha intresse i att det fungerar, inte bryr sig. Jag har gråtit, skrikit, bitit ihop, önskat att jag vågat ta mitt liv. Det går inte en jävla dag utan att jag har en klump i magen. Inte för min egen skull, utan för mina barns skull.

Vad önskar du att du gjort mer i år; Fångat dagen.

Blev du kär i år; Ja, faktiskt. Inte bara kär. Marken skälvade, skakade, blixten slog ner. Ibland är en förälskelse viktigare än att vara kär, även om den är kort.

Favoritprogram på tv; Har faktiskt inte sett på tv på hela året.

Bästa boken du läst i år; Den om Malala är bra. Annars är det mest kurslitteratur som fångat mig, ingen riktigt woaw bok dock 🙂

Finns det någonting som hade gjort ditt år ännu bättre; Om folk hade kunnat hjälpa till när man skriker på hjälp för sina barns skull istället för att vända ryggen och sedan dunka vederbörande i ryggen.

Vad fick dig att må bra; Mina vänner, både nya och gamla. Mina studier. Snart dags för diplomatprogrammet hoppas jag. Nåja. Om några år i alla fall.

Vilken kändis var du mest sugen på det här året; Tillbaka på Chris Pine.

Vem saknade du; Många, en som är nykter, en hund, en pappa, en kompis, en ny…

De bästa människorna du träffade? Har träffat så oerhört många människor som berört mig. Som ändå får mig att må bra. Tyvärr många som fått mig att må riktigt dåligt också… Men men, nu blickar vi fram emot ett nytt liv. Ett nytt år. Med massor av häftiga uppdrag och resor, både fysiska och psykiska..

nyar2.

DSC_1341 DSC_1047 hal2 1911647_10152613146989056_1811381859_n DSC_0920 DSC_1037 DSC_0501 DSC_0575 paj djurmo6 dsc_0703_53f45179ddf2b314adf1819a midsommar3 fiv10 ponny16

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s