Shopping och nya minneskort…

Japp, nu var det ett tag sedan jag bloggade. Fick in min tenta till slut, blir oerhört tacksam om jag kan få E på den för den här kursen var svår och jag kan inte påstå jag hade så mycket tid med den heller.

Idag ska vi åka och shoppa. Barnen åker imorgon, känns lite jobbigt men men, vi får tillfälle att njuta lite själva i alla fall.

De har tuggat sönder mitt minneskort till kameran så jag måste ut och köpa ett nytt sådant. Verkar som att elgiganten har de billigaste. Usch, jag hatar elgiganten i Borlänge. Fruktansvärt otrevlig personal som med största trolighet får betalt på provision. Jag har aldrig gått ut därifrån och känt mig nöjd faktiskt, känner mig alltid lurad.

Första gången jag handlade där skulle jag handla en vanlig digitalkamera. Sagt och gjort. När jag gick ut kom jag ut med en skrivare och flera tillbehör med till kameran som jag faktiskt inte hade behövt – och ett kreditkort som jag inte ens visste att jag blivit pålurad. Nåväl, därefter har jag varit inne och köpt en telefon – ville ha den billigaste för en hundring eftersom det var i somras och jag inte hade ett öre att lägga, egentligen. Den råkade de inte ha hemma, och jag fick köpa en för 349 istället som var den billigaste de hade hemma. Tror inte ett ögonblick på det faktiskt. När laddaren till telefonen gick sönder gick jag dit igen – och då hade de inte laddaren ”för den var dyrare än telefonen” – och de försökte få mig att köpa en ny telefon istället. Jag vägrade och gick ut och hittade laddaren för 90 spänn på grannbutiken… Sedan skulle jag ha en ny minneskortläsare. Bara en billig en som jag kan lägga över bilderna i datorn med, inget extravaganza alltså. Enligt deras hemsida skulle de ha billiga hemma, när jag kommer hem i butiken – råkar den billigaste kosta 599 spänn… Det är en viss skillnad på 99 och 599 spänn så jag sa tack och adjö och gick ut därifrån och köpte en på jula istället.

Jag har varit in två gånger till också, alltid med samma känsla att försöka bli lurad på ett eller annat sätt. Det är så tragiskt när de borde vara hjälpsamma att jag drar mig verkligen för att gå in där och köper nog hellre grannbutiken som är lite dyrare än på elgiganten. Det är lite för många gånger som de försöker få mig att köpa en dyrare vara än jag vill ha TROTS att det enligt hemsidan finns det jag vill ha i lager, för att det ska vara en slump. Så jag bojkottar elgiganten så mycket det går. Their miss. Lilla jag spelar kanske ingen roll men jag är nog inte den enda som får stå ut med den här behandlingen.

Under julledigheten ska jag jobba ikapp med allt, ligger efter med plugg och redaktionsarbete till tidningen.

Har i alla fall slagit in lite julklappar nu, även om vi inte firar jul förrän vid nyår. Tror barnen blir nöjda faktiskt. Carl får en massa bilar – köpte hur många som helst till honom tidigare i höst. Så många att jag till och med lagt undan ett tiotal tills han fyller år. Så får han en spidermandräkt. Och actionfigurer. Amanda får little pet shop saker. Ingen aning om hon tycker om det, men det får hon i alla fall. My little ponys, ryktset ska jag försöka hitta ett billigt till henne och lite sådana grejer. Tillsammans får de böcker. Min Skattkammare. Oj, vad vi ska läsa i vår.

xmastree

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s