Dansuppvisning

Så var det då dags för Amandas dansuppvisning. Hon är så duktig, har tränat dansen varje dag hemma och är jätteambitiös. Och faktum är – det är inte bara vi som ser det. Dansläraren tog mig åt sidan och sa: ”Hon vill verkligen och kan verkligen bli något om ni låter henne utvecklas på rätt sätt, så till nästa termin tycker jag att ni provar att sätta henne med sexårsgruppen.”

Ja- jag vet hur osvenskt det är och jag lär säkert få kommentarer att vi pressar henne, men jag är så glad att någon annan ser hennes ambitiösa sida. Att hon verkligen vill. Och jag ser faktiskt ingen anledning till att bromsa henne. Frågade Amanda om hon själv ville gå upp och prova lite svårare balett, och det ville hon verkligen. Jag vet ju att hon haft det lite svårt med motivationen då det varit mycket grundträning i höstas utan musik som hon tyckt hon redan kan (jag får ju inte vara med på lektionerna så riktigt vad de gjort vet jag inte) så jag tror det fungerar alldeles utmärkt för henne att börja på allvar nu (för de tjejer hon ska dansa med efter jul kan verkligen dansa, det märks att de har hållt på ett par år). Sisutänket är så stort i Sverige, ett barn ska bara aktiveras för att det är roligt. Samtidigt har Amanda sagt från två års ålder att hon ska bli balettdansös, och dessutom har hon showat hela sitt liv, för att vara fyra år jobbar hon rätt hårt med dansen, hon har till exempel dansat igenom programmet för dansuppvisningen på eget bevåg varje dag de senaste veckorna. Jag har ju som sagt inte varit med på lektionerna men jag inser ju att det är vad hon hållit på med… Jag tycker inte att man ska vara rädd att ge dem chansen om de får den och om de vill. Sedan får framtiden utvisa om hon inte vill vara med längre nu när hon troligen blir sämst i vår… Men då finns ju hennes grupp kvar som hon kan återgå till.

Nåväl, här är lite bilder. Hoppas på att kunna lägga ut film under kvällen också…

dans1 dans2 dans3 dans4 dans5 dans6 dans7 dans8 dans9 dans10 dans11 dans12 dans13 dans14 dans15 dans16 dans17 dans18 dans19 dans20 dans21 dans22 dans23 dans24 dans25

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s