Jag är så glad att jag träffade Frank…

Frank, är vår privata chaufför som kör oss ner till flyktinglägren för våra engelskalektioner. Frank har varit gift i 25 år den här veckan (bara en sådan sak liksom) så han måste väl vara runt 45-50 i alla fall. På dagen kör han skolbuss och han är den typiska maltesen, som man ska se dem, glad, mörkhårig och har en massa historier att berätta.

Han har jobbat för ett bolag som haft hand om alla filminspelningar på ön vilket gjort att han har varit privatchaufför för de flesta stora stjärnor som passerat ön. Här snackar vi inte b-kändisar eller såpaskådisar som tror de är något, utan här snackar vi de som verkligen är något. Brad Pitt, Jennifer Aniston, Russel Crowe, Madonna, Steven Spielburg med flera, med flera. Alla har de blivit köra av Frank (och nu kör han oss, vi är i gott sällskap alltså) och historierna är många.

Idag till exempel, sa en av mina amerikanska vänner när vi åkte hem ”Frank, var äter man den bästa patitzzin här på ön?” Genast tog vi vägen förbi Paola och Frank visade oss bästa stället och bjöd oss dessutom på patitzzi (den kostar 30 cent styck, så inte så mycket att orda om kanske men ändå). Mitt när vi sitter där säger han: ”Hit körde jag ofta gänget i Gladiator efter deras arbetsdagar”. Ja. Bara en sådan sak liksom. Där sitter vi, vid samma hak, som Russel och Jaqulin och flera andra storheter liksom. Hahaha.

DSC_0993

Patitzzipaus på berömd mark…

Det är också tack vare Frank som min flytt kan bli av nu. Han har hittat en fräsch lägenhet i Birzebuggia till mig, först kändes det avlägset, men det är ett penthouse, nybyggt, tre sovrum och fem minuters gångväg till sandstranden. Dessutom en stor terrass för mysiga grillkvällar och havsutsikt. Att sätta sig där under sommaren, när alla bussar kommer att vara överfulla av turister från St Julians både mot stränderna och till Valletta är nog ingen dum idé. För barnen finns både playmobilpark och marsascala familjepark inte långt från dem. Dessutom kostar den en bråkdel av vad man behöver betala i områden kring Sliema och St Julians nu. Ska fundera väldigt allvarligt på om jag inte ska ta den.

Nåväl, ingen tandläkare idag. Lördag var första tiden jag fick tid. Det blir nog bra hoppas jag. Det är lite bättre idag men långt ifrån bra. Blir bra att åka dit på lördag. Får tiga och lida tills dess.

Imorgon är det fyrverkeriVM här. Vill gärna se det. Hoppas jag har tid. Nu blir det dock att läsa en bok och sova. Tjingaling.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s