Statsbesök och sönderbitet minneskort…

Tillbringade gårdagen i Valletta och hamnade mitt i statsbesöket med Greklands president… Det råder annars en ganska ödmjuk inställning här från makthavarna. Det är ett litet land, och det märks, det är ofta inget problem att komma i personlig kontakt med ministeriet, premiärministern ser man ofta när man är i Valletta vara ute bland vanliga folk och strosa, senast stod han och pratade med vakten i kuren vid sitt kontor och rökte (när jag såg honom).

Igår dock när jag kom till Valletta, var det poliser, vakter och livvakter överallt. Jag strosade en vända på marknaden för att köpa strumpor (de har tre par för 1 euro, vi behöver verkligen strumpor 😉 ) Sedan kom jag direkt till statsbesöket… Grekland och Malta har ganska goda relationer med varandra och lite samma problem med flyktingar och det var tydligen det som diskuterades under statsbesöket…

statsbesök1 statsbesök2 statsbesök3 statsbesök4 statsbesök5 statsbesök6

statsbesök7 statsbesök8 statsbesök9

 

 

 

Jag ber mycket om ursäkt för det mycket ostrukturerade planerandet av bilderna. Hur som helst. Annars var det en trevlig dag i Valletta, hängde lite med en kompis och sedan åkte jag hem.

vallettabåt1 vallettabåt5

Ovan: Detta fartyg är amerikanskt och på väg till Syrien men har fastnat i Valletta för service. Nedan: Oljeplattformen är också inne i industrihamnen i Paola för att servas. Vanligtvis ligger just den här mellan Malta och Libyen. Stora grejer.

vallettabåt4 vallettabåt3 vallettabåt2

 

På kvällen gick jag och Ingrid och firade ytterligare ett fruktbart samarbete – denna gång genom bio. 12 years a slave såg vi… Jag tycker ofta att dessa oscarsfilmer (för den lär sopa mattan på oscarsgalan) är för djupa för att jag ska trivas med att se filmerna, och det var lika med den här. Filmen var bra men otroligt tung. Den handlar om slaveriet på 1800-talet i USA. Så lätt att säga ”Jaja, men det var ju då”, så är det ju inte riktigt, det här pågår i världen även idag… Se den gärna, den  är som sagt sevärd.

Nu blir det lite kaffe i det gröna. Ha det.

 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s