Svenskt företag vs maltesiskt…

Funderar på hur jag ska göra, om jag ska starta en maltesisk firma via den eller fortsätta med det svenska. Vi är utskrivna från försäkringskassa och alltihop så jag känner faktiskt egentligen att jag inte vill gynna Sverige genom att betala en endaste skattepeng till dem, samtidigt kan det i mångt och mycket vara smidigare med en svensk firma då det inte är säkert att vi stannar på Malta flera år heller. Hur hade ni gjort?

Barnen börjar på dagis nästa vecka igen, vi har sålt ett par till artiklar med bilder så det blir mycket jobb nu. Har deadline på den första artikeln redan den 20 januari och den är stor och viktig om flyktingarnas situation och kräver noggrann research. Å andra sidan – bra betalt och det börjar bli några tusenlappar nu som ligger på väntan för att faktureras.

FANTASTISK dag här annars. Det är nog i alla fall 22-23 grader i solen, vi har strosat efter strandpromenaden idag, folk sitter på bänkarna utan tröjor och solar, barnen är så mycket gladare när de kan vara ute utan att frysa. Jag vet att många klagar på inomhusklimatet på Malta på vintern, men jag tycker inte det är så farligt. Med en heater och tofflor funkar det bra, i alla fall för oss och är det priset man får betala för att slippa den gråa och trista svenska vintern där man ofta inte ens ser himlen de flesta dagar och där barnen fryser och blir blöta så fort de går ut, så står jag gärna ut de 2-3 månader det gäller… Snart är värmen här igen med AC och allt vad som behövs 🙂

 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s