Då är vi tillbaka…

Man slås över hur liten ön är när man flyger över den.

DSC_0531

 

Valletta i mitten – Sliema till höger – The three Cities till vänster… Valetta är ingen vidare stor stad helt enkelt. 

DSC_0534

 

Ett försök över ett ta ett vettigt kort på Hal Far från luften till en kommande artikel. Nåväl. Blev ju en vacker bild på Birzebuggias hamn istället…


DSC_0536

Större är inte Malta – Om två minuter har vi landat. Så nära ön är vi på den här bilden. Längst upp i norr ser man en skugga av Gozo. Ingen vidare bra bild men en del moln och ännu mer dis så det är svårt att ta bra kort. 

DSC_0537

 

Marsaxlookk och den södra udden Il-Kalanka.

DSC_0538

Själva staden/byn Marsaxlokk. 

DSC_0539Birzebugga, med sandstrandet Pretty Bay. 

Resan då? Hur gick den? Jo, vi fick skjuts av farfar (barnens alltså) till Jönköping och därifrån blev det buss med Swebus. Jag gillar swebus, till skillnad från Sj är de artiga och i tid. Barnen var ganska duktiga under den nästan fyra timmar långa busstiden och det gick ok. I Nyköping blev det buss ut till Connected hotell, vår flight gick tidigt i morse så för barnens skull valde vi att sova på hotell en natt. I morse blev det flyg med Ryan Air. Alltså. Man kan säga vad man vill om Ryan Air, man vet ju att man betalar bara för att (förhoppningsvis) komma mellan A och B, men faktum är att jag tycker de fungerar bra att flyga med… Folk klagar på dem men vad sjutton, DU vet ju att du får betala extra om du har för tung väska (vilket troligen handlar om att Ryan Air inte flyger med mer bränsle än vad de behöver, de räknar ut bränsle exakt efter medpassagerarnas vikt, det är fullt lagligt och inget man kan klandra dem för då flyget faktiskt går fortare ju mindre vikt det är i det). Man vet ju också att planen är trånga – men det går att boka extra brett om man vill. Är man inte beredd att betala för det, så får man ju liksom skylla sig själv. Nåväl. Barnen klarar att sitta still i två timmar, sedan tyckte de att de hade fått nog. Det är pest och pina att resa med ungar som är övertrötta och tycker allt är skitjobbigt. Nu får de nog bo på ön tills de är 15 år gamla känns det som…

Hur som helst, nu är vi i alla fall hemma. Skönt. Och ön är så frodig och grön nu så ni anar inte.DSC_0544

Eftersom vi åkte buss från flygplatsen idag hade vi ju en bussbiljett så jag åkte till Mdina ikväll. Det kan tyckas som en rätt korkad idé när man är supertrött, det tar över en timme att komma dit med bussen, men faktum var att staden nog aldrig gjort sig så bra som en rå (för även om det är betydligt varmare än hemma så är det ingen sommar direkt just nu) januarikväll i duggregn. Strosade runt i de tomma gränderna, tog ett glas vin på en av de olika vinbarerna/restaurangerna och gick dessutom in på Mässan vilket var en intressant upplevelse (följde med när jag jobbade på Irland några gånger så katolska mässor är inget nytt för den delen, bara kyrkan som var finare ;-)). Och framförallt – jag slapp alla turister och annat folk som annars är Mdina nästan hela tiden, men för den delen var det inte helt folktomt utan alldeles lagom.

mdina1 mdina2 mdina3 mdina4 mdina5 mdina6 mdina7Nu ska jag i alla fall sova. Jag har inte sovit riktigt på flera veckor så det här ser jag fram emot riktigt mycket… Sov gott, god natt.

 

 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s