Bemöt med fakta istället.

I Sverige råder åsiktsfrihet så länge du har rätt åsikter. Har du inte det är du inte accepterad. Så enkelt är det. Många av mina facebookvänner tar bort folk från sin vänlista för att de har rasistiska åsikter, röstar på SD etc etc. Jag förstår inte riktigt att man gör det. Jag tycker det är bra att Sverige är ett land där du, åtminstone på papperet, har rätt att tycka vad du vill. Jag anser också att det dummaste man kan göra är att rata sina vänner på grund av deras åsikter, att försöka gömma deras åsikter under kudden, att tro att det skulle lösa problemet. Det är dumt, men jag är inte förvånad. Var fjärde svensk vill bo i en diktatur enligt en undersökning. Det säger det mesta om att folk idag inte bryr sig om vad de har för åsikter. Så länge de har RÄTT åsikter.

Vi har ett parti som, om vi har tur, bara blir det tredje största partiet i riksdagen vid nästa val. Om vi har otur kan SD till och med bli det näst största partiet. Att negligera dessa väljare som börjar att bli väldigt många är inte bara korkat och dumt, det är också mycket farligt också. Jag uppskattar vänner som vågar stå för sina åsikter, jag håller långt ifrån alltid med dem och just rasism kan ofta genomskådas med korkade argument. Att knipa igen och försöka gömma undan vänner med dessa åsikter, blir SD det andra största partiet i vår riksdag vågar jag lova att de flesta av oss har en hel del vänner på fblistan som har röstat på dessa, är ingen bra väg. Den dolda rasism är betydligt mycket svårare att bekämpa än den som är öppen.

Rasism finns överallt i vårt samhälle. Att tro att det bara är vita som uttrycker rasism, som många politiskt korrekta svenskar anser, är ganska korkat. Jag möter rasism flera gånger i veckan på Malta – mot mig som vit utlänning på Malta av Malteser, men även nere i flyktinglägren där vi börjar få stora problem med undervisningen då människorna från mellanöstern inte vill sitta i samma lokal som afrikanerna och vill ha egna klassrum. Många tycker att de inte ska behöva umgås med afrikanerna, även i liknande fall i Sverige. Själv ser jag faktiskt inte skillnaden på den rasism som svenskar uttrycker och den rasism som syrianer har. För mig är det lika urbota dumt i alla fall.

Jag har just nu en vän på facebook som kommer med den ena kommentaren som är mer korkad än den andra. Nu är det att invandring minsann kostar. Och det är klart, att det gör den kanske. Det måste man få tycka om det är så. Men man ska ha riktiga argument för det. Och det har han inte. Jag skulle dock inte ta bort han som vän på facebook, den dolda rasism är mycket farligare än den öppna. Den öppna kan man bemöta. Det kan man inte med den dolda. Även om man oftast pratar för döva öron.

Till sist: Jag delar inte din åsikt men jag är beredd att dö för den.

Bra budskap, men nog så svårt att hålla.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s