Vad gör man med sina barn i Sverige…

…under den kalla årstiden egentligen? När jag bodde hemma hos mamma i jul var jag ute och gick med dem en halvtimme, sedan gnällde de bara. ”Mamma, det är kallt”. ”Mamma, jag orkar inte gå”. ”Mamma, jag fryyyser”. Saker jag fick höra trots varma overaller på barnen. Mamma bor i ett litet samhälle, långt från närmsta lekplats (inte gångavstånd) och jag hade inte tillgång till bil. Resultatet var två helt odrägliga barn som satt inne hela veckan och tittade på Scooby Doo.

På Malta behöver jag aldrig bry mig om det där, det finns ALLTID något att göra och det är aldrig kallare än att man kan vara ute ett par timmar för att få tiden att gå. Men vad sjutton gör man med barn här när det inte finns någon snö? Halvstora barn kan ju ofta roa sig själva, men små barn som Carl är värre. Det är mest gnäll i kylan.

Här hos barnens farfar och farmor har vi farfars jobb. På hans jobb har de en simbassäng med stor sporthall till och det är verkligen perfekt för att ”rasta” barnen och låta de få ut lite energi.

Amanda är helt galen när det gäller bad, hon hoppar och studsar och kan faktiskt nästan simma. Det dröjer nog inte länge med regelbunden träning innan hon kan simma på riktigt, armtagen sitter redan, nu är det benen som ska med lite bättre än hon gör idag. Här kommer en bildbomb från dagens träning:

lek1 lek2 lek3 lek4 lek5 lek6 lek7 lek8 lek9 lek10 lek11 lek12 lek13 lek14 lek15 lek16 lek17 lek18 lek19 lek20 lek21 lek22

 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s