Mycket att fundera på…

Daniel och barnen har gått och lagt sig, jag har klätt granen (jo, vi är tidiga här, de har sin kalender som jag skrev i julgranen, den går i blått, silver och guld i år. Och så en massa godis upphängt, återstår att se om det får vara ifred utöver den godisbiten de får ta varje dag).

Mycket att fundera över nu. Framtiden är redan här. Det är dags att fundera över om man ska vara kvar eller flytta vidare. Malta har definitivt sina fördelar – men också sina nackdelar. Malta mister definitivt sin charm när det regnar och stormar. Malta och dess invånare har definitivt mist sin charm efter att ha sett hur det pratas om de flyktingar som kommer hit efter att ha flytt sitt liv. Jag är som de flesta vet, inte det minsta politiskt korrekt själv, det var bland annat därför jag valde att prova vara utomlands, men jag mår illa när jag ser hur man behandlar dess människor som inte egentligen har gjort något alls. Efter fyra månader på den här ön kan man den, även om det är ett land där det är lätt att ta sig runt och där det hela tiden händer något nytt och även om det under den färglösa ytan sjuder av liv och finns så mycket att upptäcka, så kan man ändå landet nu. Och ändå – vi har fått så otroligt fina och härliga vänner här. Det är dessutom så skönt att slippa tänka på kläder (okej, regnkläder som det är just nu då) och barnen är ju också glada i att kunna bada och så nästan precis när som helst.

Det börjar bli dags att tänka på nästa steg. Sverige för plugg? Jobb här? Dublin? Jag har många val. Jag har fått jobb som platsansvarig på ett av våra stora språkresebolag här i sommar, men jag vet ju också att det troligen blir plugg i Stockholm i vår om det är vad jag vill. Vad beträffar Daniel så har han mer eller mindre fått erbjudande, utan att söka själv, på en tjänst som jag, för en vecka sedan tyckte han skulle tacka nej till. Nu, när omständigheterna är som de är så vet jag inte längre. Jag ser fördelarna för honom – han får chansen att komma in i ett stort företag med bra lön och får det han behöver, seriösa människor som arbetskollegor som kanske kan hjälpa honom med det han behöver hjälp med just nu (kryptiskt, jag vet ;-)). Daniel är bra på många sätt och vis, men han är också en väldigt med- och motgångsmänniska och då passar det inte alltid att sitta ensam på enbart provision. Han blir lätt uttråkad och jag har full förståelse för det. Problemet med det här jobbet är att det är baserat i Dublin. Det känns lite tråkigt för för min del är det Malta, åtminstone över nästa sommar, med plugg hemma i Sverige som gäller. Sedan kanske en flytt till Dublin kan vara okej. Jag jobbade på Irland för många år sedan och kan ju säga att jag trivdes betydligt bättre i den atmosfären än vad jag gör på Malta (även om Malta är helt okej också, det är verkligen inget fel på den här ön, men i jämförelse mellan de två länderna menar jag). Men visst – jag var 20 då och hade inga barn… Det hade troligen varit jätteroligt på Malta när man var 20 också ;-). Skola och så verkar ju fungera oavsett var man jobbar inom EU så det är jag inte orolig för men frågan är ju vad man vill ge barnen, trots allt är Malta väldigt barnvänligt och man gör mycket aktiviteter för barnen. Å andra sidan. Dublin är inte så långt från Sverige och även då om vi går skilda vägar är det inte längre än att man kan pendla mellan Dublin och Skavsta. Malta är faktiskt lite sämre så, det går inte så många turer under lågsäsong mellan Malta och Skavsta, en gång i veckan flyger de.

Som sagt, vi har en del att fundera på här och nu. Vi blir väl dock kvar över jul här i alla fall, hade tänkt hinna med någon resa till Italien också här framöver 🙂

 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s