Regn och kyla…

En negativ grej med den här ön är faktiskt regnet och kylan på vintern. Det är ingen underdrift att det är lika kallt inne som ute om inte kallare inne när temperaturen börjar sjunka på nätter. Vi är i slutet av november och det är nu en svår övergångsperiod med vilka kläder man ska och inte ska bära. Igår hade jag min munktröja från ridtravarförbundet på mig när vi hämtade barnen och då frös jag nästan ihjäl. När vi åkte till Valletta på kvällen hade jag min vinterjacka, då svettades jag som en gris. Svår tid med andra ord. Barnen har istället för jackor många tröjor så de kan ta av sig och sätta på sig som de vill.

Regnet då – jo förstår ni – det är så mycket blötare här. Jag vet inte hur det kommer sig men det räcker med att gå ut här när det regnar så är man genomsur. Skumt tycker jag. Det är svårt att ta bra kort som visar på hur lite förberett Malta är för regn, här kommer några från gårdagen:

regn1

regn2 regn3

Men… Det kan lika gärna se ut så här:

Eller så här:

Alltså, kan jag känna. Om ett land som Malta, som ändå ska höra till iländerna, är så dåligt rustat för att ta emot regn, då är det kanske inte konstigt att det varje år blir miserabelt för de som bor i till exempel Bangladesh och andra uländer med tanke på översvämningar och så.

Har nyss avnjutit en donught på Dixies (innan det började regna, kan verkligen rekommendera munkarna där, man kan dö för dessa) avverkat några jobbmail och nu ska jag snart möta upp Ingrid för att intervju ett pensionärspar om deras pension, så får vi se vad det blir av den artikeln sedan.

Tjingaling från ett regnigt och ganska kallt Malta.

 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s