Planerar den svenska skolan…

image

Jag tror det blir bra. Vi har fått tag i en lokal nu som har ett kanonläge. Nu hoppas vi att det inte rinner ut i sanden, ekonomin är fortfarande en stötesten, men eftersom barnen kommer att vara ute så mycket,  till skillnad från alla andra dagis och skolor här, tror jag vi ändå kommer att kunna hålla budget och få barn ändå. Det känns spännande. Nu är det bara att hoppas.

Jag måste säga att det verkligen är skilda världar på den här ön. På onsdagen var vi nere i Hal Far och undervisade barn som knappt har kläder eller skor i engelska och som har varit med om de allra värsta grejer man kan tänka sig. På torsdagen sitter vi och planerar en verksamhet för barn som har allt (nåja, Amanda är ganska missnöjd med vad hon har och inte har, men om man jämför) och för familjer som är relativt välbärgade, även med europeiskt mått.

Trots det känner jag att vi verkligen behöver en svensk skola här, nu mer än någonsin. Min barn säger att de trivs på sitt dagis, men ändå vill de inte gå dit på morgonen och idag fick personalen bända loss ungarna från mina ben. Jag tror egentligen inte de vantrivs på sitt dagis för personalen är jättegulliga och när man hämtar dem är de alltid jättenöjda och glada med dagen, men det är däremot långt ifrån samma tänk som en svensk förskola, om vi skulle kunna få de lokaler som duktiga Caroline har tittat på, som ligger väldigt nära marinan nere i Ta´Xbiex skulle en helt ny värld öppna sig för barnen. Det blir en förskola med ett helt annat utetänk då det ligger nära parken i närheten, är stora lokaler med maltesiskt mått och dessutom nära till exempel Duck Village för Molleskolan. Jag tror mina barn skulle trivas mycket bättre i större lokaler och med chans att springa mer.

Sedan, visst, barn har perioder. Amanda kan mycket väl kommit in i en sådan period där hon inte vill lämna mamma, Carl är inte i den än, han dansar mest efter Amandas pipa. Är hon ledsen måste han, bara för sympatins skull, vara ledsen också.

Vi får se hur det går men nu hoppas jag att vi ror i land med projektet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s