Härlig morgonpromenad

DSC_1381 DSC_1384 DSC_1400 DSC_1401 DSC_1406 DSC_1412 DSC_1414 DSC_1420 DSC_1425 DSC_1433 DSC_1434 DSC_1438 DSC_1446Det blir Happy Kidz Child Care Center som vi kommer att sätta barnen på. Det som känns positivt med dagiset är att man betalar per timme efter hur många timmar man har barnen på dagis där och inte per termin som på de flesta andra förskolor här. De kommer att gå med bara barn födda 09-10-11 så de ligger precis i rätt ålder, dessutom går det många barn från England där vilket jag anser vara bra då de lär sig den rätta engelskan på en gång. Dessutom finns det ,möjlighet att värma barnens mat, vilket inte är vanligt här. Det vanliga är att barnen får en chipspåse med sig till skolan som de ska äta. Jag hade tänkt skicka med lite pasta eller potatis matlådor för att de ska få riktig mat eftersom man kan göra det på det här dagiset och sedan lite frukt. Vi provar med 20 timmar i veckan, så får vi se vad de tycker om det. Det ska bli skönt att plugga och komma ikapp med allt det i lugn och ro.

Idag käkade vi frukost i parken och sedan gick vi efter strandpromenaden till lekaparken i Tigne. Härlig promenad men dock varmt, mycket varmt. Vid lekplatsen lekte barnen ett tag och sedan blev det lite spring i fontänen på hemvägen. Tänk att vatten kan vara så roligt. Nu sover Carl siesta, det hör inte till vanligheterna men vi är nog lite trötta allihopa.

2 kommentarer

  1. Får de ha chips? :/ är det en privat eller kommunal? Enligt de nya föreskrifterna måste medhavda luncher följa regler och vara hälsosamma. Bra att man kan värma maten!

    • Bra fråga. Skulle tippa på att det är privat dock. Var tvungen att fråga hyresvärdens fru dock som är lärare på den katolska skolan här och det där verkar man kunna tolka hur som helst. På den skolan är potatischips tillåtna då det är potatis. Det är det även på förskolorna vi besökt. Kakor och annat sockrigt verkar dock inte vara tillåtet… Lite dubbelmoral kanske?!

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s