Ett system baserat på frivilliga insatser.

Ibland känns det som att Malta är mycket baserat på frivilliga insatser. Till skillnad från i Sverige där det är mer regel än undantag att folk orkar engagera sig i olika saker (det ser vi ju om inte annat i ridtravarförbundet, många ifrågasätter varför det inte ordnas något hos just dem, men när vi ber dem hjälpa till själva med anordningen var det inte lika intressant längre).

Här däremot verkar det som att många väljer att vara med helt frivilligt. Köra ambulans? Anmäl dig till Röda Korsets Maltakontor. Rykta hästar? Anmäl dig till Funnie Farm. Gå ut med hundar? Anmäl dig som volontär till någon av de fyra hund och kattorganisationerna.

Jag tycker det är bra, själv har jag kommit i kontakt med röda korset och ska börja med att hjälpa bland annat lära flyktingbarn lite engelska. Jag ser det som ett sätt att få vara med och se hur Röda Korset jobbar men också som ett sätt att få hjälpa nya vänner, dessutom tror jag även mina barn kommer få stort utbyte av det. Och med tanke på vad jag pluggar kommer det nog att vara en bra grej att ha på CVt sedan när man ska ansöka om jobb någonstans i världen (tänker mig dock en ambassad eller hjälporganisation eller något liknande).

Hur som helst. Här är det mer regel än undantag att folk på något sätt är volontärer. Härligt tycker jag 🙂

Nu blir det bad igen…

DSC_0960 DSC_0961 DSC_0966 DSC_0967

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s