Objektiv…

Köpte ju ett nytt objektiv igår. Tror det blir jättebra bara jag lär mig ett och annat med inställningarna, men jag är inte orolig för det, har tre fotokurser att se fram emot, två i höst och en i vår. Så hoppas jag även att jag har möjlighet att gå en fotokurs i Paris med inriktning på streetfoto i vår men det beror helt på om jag får ett stipendium eller inte som jag sökt.

Jag satsade på ett sådant här objektiv: http://buyacamera.eu/lenses/sigma/sigma-70-300mm-f4-5-6-dg-macro.html

objektiv1Problemet med det här är att det inte släpper in så mycket ljus. Jag har sett många riktigt bra bilder som är tagna av objektivet men som sagt, det är inte så ljuskänsligt så det är svårt att ta bra bilder i mörker även om zoomen fungerar ypperligt.

Därför kommer jag, när jag har möjlighet, att komplettera med det här objektivet som inte zoomar lika mycket men å andra sidan släpper in betydligt mer ljus för mörkerfotografering… http://buyacamera.eu/lenses/sigma/sigma-lens-28-70-f2-8-4-dg.html

Jag känner att det, ett stativ och ett extra batteri, är vad jag behöver för kameran. Jag behöver inte mer för mitt fotograferande…

DSC_0489 DSC_0494 DSC_0499 DSC_0501

 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s