Ponnyracing igår

Mådde inget vidare igår – rättare sagt inte bra alls. Så därför tänkte jag sova bort dagen men det sket sig. Fick ett trevligt mail från en tidning ”Hej Maria, vi skulle behöva en kort notis till nästa tidning om ponnygaloppen du pratade om vid vårt möte”. Och, eftersom det var tävlingar igår, bar det iväg till Marsa Racetrack med ungar och sambo i släptåg. Ponnygaloppen är inte riktigt vad vi är vana vid hemma, utan här kör man i sulky och det ser fullkomligt vansinnigt ut. Dessa lopp har troligen inte så många regler, för det kan gå lite hur som helst.

43 (!) race var det sammanlagt under dagen, inget spel men lika mycket folk som en vanlig travdag om inte mer. Själv är jag kluven – trav och galoppsporten är städade på Malta med ett vettigt reglemente, det här är som svensk hästmänniska inte lika njutbart att titta på och det finns absolut ingen godtagbar ursäkt till att man sitter och spöar sin ponny i 1200 meter med riktiga enhandare trots att den inte har chans att springa och redan springer så fort den orkar vilket hände i många race. Träna bättre eller sälj hästen om den är för dålig, säger jag.

Det går ju sådär att jobba med barn, vi fick inte gå in mot stallbacken utan vakten hänvisade oss att gå mot stallbacken via en stor väg om vi ville gå dit istället på grund av att barnen inte fick vara på utselningen. I samma veva kastade två femåringar sig i vagnen bakom shetlandsponnyerna och spöade upp dem i full race rakt ut på vägen… Som sagt, de är lite speciella malteserna och har väldigt konstiga visioner om säkerhet…

De flesta behandlade sina hästar väl, men återigen, en omstrukturering av reglementet hade nog varit på sin plats för att man ska kunna visa sporten utåt…

ponnyrace1 ponnyrace2 ponnyrace3 ponnyrace4

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s