Sliema shopping…

På lördagar är det v75 så jag och Amanda passade på att göra Sliema town själva, vilket gick bra tills Amanda kom på att hon ville hem. Sliema är faktiskt en rätt trevlig stad med helt ok shopping, åtminstone för min plånbok. Nu blev det inget shoppat just idag, jag skulle åka och leta efter en bra köttbutik men hittade ingen idag heller.

Har jättesvår att hitta BRA kött här nere, visserligen är både jag och Daniel väldigt kräsna vad gäller kött och vi äter inte kött som inte är av bra kvalitét. Lamm till exempel, det äts lamm i hela Medelhavet men det är jättesvårt att få tag i bra bitar som både är möra, fräscha och smakar riktigt bra. Jag är ju lite känslig över vad det är för kött också, jag tycker ju att djur ska behandlas med respekt ända in i döden och jag vill inte köpa djur som är slaktat enligt judendomen eller islams läror. Hur som helst, maten är svår här tycker jag. Det är ingen vidare matkultur känns det som utan man har tagit lite av alla och slängt ihop till en enda röra :-). Fisk får man tag i bra kvalitét på så det blir en del fisk för oss men jag mår illa när jag går förbi fiskrestauranger och de har tejpat fast levande humrar för att visa vad de har för fiskrätter på menyn. En sådan restaurang skulle jag aldrig sätta min fot på hur fin den är.

Nåväl, Sliema är som sagt en fin stad, mysig att promenera i med bra caféer och affärer. Det finns två stora shoppingmalls där jag gillar det mindre, Plaza, bäst.

DSC_0189 DSC_0191 DSC_0192 DSC_0193

 

Vi tog bussen eftersom det är en bit att gå och bussen är ganska billig och såg att det var en seglingstävling utanför lekparken i Tigne Point, så vi hoppade av där för att titta lite på tävlingen och leka lite på lekparken. Hittade där våra vänner Filippe och deras barn så Amanda lekte en stund med dem… Jag och Filippe konstaterade att det blivit lite lättare att vara ute på dagarna nu, det ligger fortfarande runt 30+ strecket i grader men det är lättare att andas och torrare luft, man kan faktiskt gå ut utan att vara sjöblöt efter fem minuter. Nu är det alltså snart mitten av september och nu börjar det kännas som svensk högsommar ute. Sååå skööönt.

DSC_0183 DSC_0184Nu ikväll har vi varit ute på feasten. Dessvärre var barnen trötta och ville inte alls leka med sina kompisar, inte på ett trevligt sätt i alla fall, men det är alltid trevligt med de lokala feasterna. Operasång bjöds det på ikväll. Vi köpte med oss ett lokalproducerat vin och lite soltorkade tomater hem. Om ni skulle komma hit rekommenderar jag verkligen honungen, jag äter sällan honung men den är väldigt god att äta här, perfekt för den onda halsen (skulle jag tippa, har faktiskt inte varit förkyld en enda dag sedan jag kom hit).

DSC_0197 DSC_0201 DSC_0203 DSC_0207 DSC_0208 DSC_0211

 

Nu är det föreläsningar för att plugga ikapp skolan som gäller. Vi börjar om en föreläsning om judendomens helger och varför de har uppkommit. Det låter säkert skittråkigt, men jag tycker religion är otroligt intressant och det är klart att kurser om detta har en väldigt framträdande roll inom internationella relationer. De flesta relationer har med religion att göra… Tjingaling.

 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s