Tillbaka till verkligheten…

Tagit hand om barnen och suttit och pluggat idag när tillfälle getts. Första delkursen handlar om religioner och historia runt medelhavet, då framförallt de nordafrikanska länderna. Man måste kunna historien för att lösa konflikterna i framtiden. Sjukt intressant. Jag har bland annat lärt mig idag vad ordet onani kommer ifrån. Jag, som egentligen aldrig varit intresserad av varken religion eller de gamla rikena Mesopatamien, Babylonien eller vad som verkligen skiljer judendomen och kristendomen åt i synsett och leverne kan konstatera att A) Det är betydligt roligare att studera på universitetsnivå och med de föreläsningarna som är där än vad det någonsin varit tidigare och B) Vår gamla SO lärare Claes Rindbro gjorde definitivt ett bra jobb på högstadiet, för jag har hört precis allt förut som tas upp, det ligger någonstans där bak i huvudet och har gjort i 20 år. Det ska han ha en eloge för. Men visst, han utelämnade Onan och hans företeelser som blev till ordet Onani.

Och, med tanke på att många av mina kursare säkert kommer att jobba på UD, ambassader, internationella organisationer och på liknande viktiga ställen, kanske inte just det var så viktigt heller…

Nu sover Carl, jag har egentligen en föreläsning till att plugga igenom men jag tror att det blir en kall Corona och lite mer bloggande istället…

Thingaling för nu…

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s