Öppen förskola och nya vänner…

Har inte varit så mycket bloggande på senaste tiden, varit rätt däckade under isen, igår var första dagen utan feber för barnen, passade då på att åka buss. Mycket buss.

Tog 74an (tror jag det var) ner till blue grotto. Vi har inte varit där förut men jag kan nog påstå att det är bland det vackraste på hela ön. Blue Grotto ligger vid klipporna, med en massiv utsikt och 40 mil från Libyen (men det ser man inte förstås). Vi fick också en lektion i rovfåglar och jobbet för att bevara dessa, Daniel fick hålla en stor havsörn på armen till barnens stora glädje. Dessvärre hade jag, som vanligt, glömt kamerakortet hemma, men det blir definitivt att åka tillbaka och ta kort på stället.

Sedan hade vi trötta och tjuriga barn så vi a att vi tar första bästa buss från stället och hoppade därmed på bussen till Rabat. Det ångrade vi inte för den går efter kusten till Dingli cliffs och sedan in mot Rabat. Världens absolut vidrigaste väg kan jag lova men JISSES vilken magnifik utsikt! Och stup på ena sidan, böljande dalar med landskapsbyggd på den andra. Har sett en jädra massa kor ute i beteshagar under den här turen också, har inte sett en enda ko innan så jag har alltid undrat var de får sin mjölk ifrån, men nu har jag sett en himla massa mjölkkor så de finns ju 😉

Nåväl, hemma sent igår. Idag har vi varit på lunchdejt med svenska familjer. Det har flyttat hit nya familjer och ”gänget” har nu kompletterats med en fotbollsintresserad familj och en skrivarintresserad familj (för att hänvisa till mina intressen då, de har säkert en himla massa andra intressen också) med barn i Amandas och Carls ålder. Hoppas de stannar, verkligen. Var över med Emma och Malou till lokalen som svenskklubben fått sponsrad av ett bettingföretag. Vi ska ju starta igång en öppen förskola där på förmiddagarna och det kommer att bli kanon. Det kommer också bli massor med kurser där, sångstunder, photoshopkurser… Tror det blir riktigt kul faktiskt.

Det rör på sig här, barnen får komma igång med sina lekkamrater nu när alla kommer tillbaka efter sommaren i Sverige, vi har hittat underbara vänner för livet och det är lätt att integreras med andra personer här, både svenskar, tyskar, engelsmän etc. Enda jag funderar över… Varför, VARFÖR, tog vi inte steget att flytta utomlands innan???

DSC_0089 DSC_0090

Nu vila och mat någon timme innan det blir playdejts i lekparken sedan. Härligt.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s