Krig på g i Syrien?

Malta är ett litet ställe mitt i Medelhavet och man blir verkligen varse om verkligheten när man ser de stora krigsfartygen gå förbi med riktning mot Syrien alldeles utanför kustpromenaden… Det har dessutom enligt obekräftade källor setts ubåtar av dykare alldeles utanför ön…

http://rt.com/usa/fifth-warship-stout-syria-173/

http://www.timesofmalta.com/articles/view/20130830/world/-No-smoking-gun-against-Assad.484110

Dessa fartyg siktades i Medelhavet i morse, nu är det ju flera hundra mil till Syrien, så Malta sitter väl troligen säkert, men kan trots allt inte låta bli att fundera på alla de tusentals flyktingar som enligt källor är på väg över havet till bland annat Malta.

Maltas patrullbåtar patrullerar maltesiskt vatten på nätterna för att be eventuella båtflyktingar vända om, men nu hoppas jag att de trots allt kan släppa in de båtar som kommer. Krig lär inte gynna någon och jag tycker synd om de flyktingar som är på väg över havet. Vi får följa läget och se vad som händer helt enkelt. Rejäla bombningar i vattnet, borde i alla fall i teorin, kunna ge  rejäla vågor även hit.

DSC_0203

Nåja, lär bli intressanta diskussioner i alla fall i kursen Internationella Relationer som jag börjar studera…

 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s