Gozo en gång till..

Så besökte vi då Gozo med svärmor och svärfar igår. Gozo är inget måste att åka till om man ska på semester här men jag gillar den ön mer än Malta, Gozo är lite lugnare och softare, mer plats överlag. De travhästar som hamnar på Gozo hamnar ofta i stora hagar, till och med med gräs i till exempel. Gozo är också enormt vackert.

Vi tog turistbussen, ett bra sätt att få se hela ön på, ett mindre bra sätt om man har barn som blir otåliga. Var över hela ön den här gången och det var en upplevelse. Blir väl att åka tillbaka många gånger till. Drömmen skulle vara att hyra ett townhouse för en helg och upptäcka ön ordentligt. Själv har jag bestämt att det blir att åka tillbaka om inte förr så när höststormarna sätter in för fotografering.

Att åka till Gozo är lite som att åka tillbaka i tiden. Om Malta ligger 10-15 år efter Sverige i utveckling (i en del frågor, till exempel sättet att se på familjen, kanske till och med 50 år efter Sverige) ligger Gozo ytterligare flera år efter. Det är till exempel inte många vanliga hak som tar kort… Det är dock en mycket trevlig ö, även om jag kanske inte skulle vilja bosätta mig där. Att åka dit från Sliema tar några timmar, det är inte särskilt svårt, eller långt, men det var det där med kollektivtrafiken igen. Man tar buss 222 upp till färjeläget i Cirkewwa där man tar färjan över, den kostar 4.60 euro per vuxen och tar en halvtimme ungefär.

Färjan med Gozo i bakgrunden. 

DSC_0760

Gozo har otroligt mycket hantverk av olika slag. Här produceras äkta soltorkade tomater. Priserna är dock därefter, 9 euro för en liten burk med soltorkade godsaker…

DSC_0772 Underbar utsikt, som förra gången, vid azure window.DSC_0792Svärmor, svärfar och Daniel med kameran i högsta hugg.DSC_0796Turistbåt under Azure window.
DSC_0809 Den här gången blev det bad och snorkling i The Blue Hole. Dessutom flera dykare som delade upplevelsen. Daniel förklarade att det var en upplevelse med alla dykare under dem. Jag stannade dock på torra land. Gillar inte bottenlösa hål i vattnet 😉DSC_0813 Svärfar Leif med kidsen.DSC_0824 DSC_0829 DSC_0845 På turistbussen, ett mycket bra sätt att se Malta. Nackdelen är att de kör i tre timmar och att de därför slutar gå alldeles för tidigt på dagen…DSC_0850 DSC_0873 Finns otroligt mycket citron och lime träd på Gozo. 

DSC_0887

Kaktusfrukterna kan man se överallt. När de är röda är det klara att äta så jag tror vi ska plocka lite snart.DSC_0891Vin från den här vingården får man för 2-4 euro i butiken och det smakar riktigt bra. Malta som vinland är väldigt underskattat.
DSC_0896 DSC_0905 Dalarna ner mot Ramla Bay, den populäraste sandstranden på Gozo. Helt underbar utsikt.DSC_0908 Det är trångt i busstrafiken på Malta och Gozo ibland… Men va fan – det är ju i alla fall ett par cm till godo. Gott om plats 😉DSC_0909

Vy över färjetrafiken. Den stora ön är Malta, vi står på Gozo och den lilla ön i mitten, till vänster i bild, är Comino. Där badar man, möjligen har man lite trekking och vandring, men det är också allt.

Om du vill läsa mer:

Gozo

Azure Window

Blue Hole 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s