Ghajn Tuffieha Bay

Idag åkte vi till denna stranden. Vi hade tänkt att åka söderut på ön men eftersom det är byte till de flesta stationer söderut så valde vi denna strand då det går direktbussar utanför huset. Jag har ju sagt förut att Maltas bussar kan vara lite… …hmmm…. opålitliga, och idag var inget undantag.

Vi kom på vår buss ungefär när den skulle gå, däremot, bara några hundra meter från där vi bor, mitt i kröken i Balluta Bay, stod en av de här turistbussarna mitt på tvären. Det var alltså totalstopp i trafiken. Om den hade krockat eller fått punktering och sladd vet jag inte men den stod där den stod i alla fall. Den var dock körbar, men det verkar som att man vid en olycka här på ön måste vänta tills polisen kommer och fotograferar skadorna? Det tog i alla fall en evinnerlig tid, men till slut var vi i alla fall iväg. Det tog 2,5 timme. Just buss 225 som går till Ghajn Tuffieha Bay brukar kunna vara ganska full då den även går till Golden beach som ligger lite innan Ghajn Tuffieha, idag var inte det något problem då alla hoppade av vid olyckan förutom oss, men uppe i St Julians var det smockat, SMOCKAT. En engelsman tittade trött på mig och sade ”Welcome to Malta, a little bit like Dheli”… och det kan nog verkligen beskriva den trängseln som var vid busshållplatsen där…

Hur som helst, alla hoppade av vid Golden Beach. Sitter man på bussen några hundra meter till kommer man till den andra stranden. Den är lite lugnare då alla badar vid Golden, och dessutom får man gå ner för rätt många långa trappor innan man är på den, men utsikten uppifrån är magnifik. Självklart hade jag kameran med mig, tog upp den, och började fotografera. Bara för att inse att minneskortet låg hemma vid datorn… Shit happens men irriterande var det då utsikten är fantastisk.

Stranden i sig var okej, inte mer, inte mindre. Inte så packad, inte så mycket barnfamiljer. Mycket vågor och inte så långgrund gör nog att den helt enkelt inte lämpar sig för barn. Rätt mycket tång och skit som låg i kanten också men annars rätt ok som sagt. Maten däremot är det sämsta jag ätit på ett strandhak. Vi beställde in Mcnuggets och fish and chips. Mcnuggetsen serverades FEM stycken på en vanlig tallrik. För över 70 spänn. Fisken var totalt smaklös och serverades med ett tiotal chips, det kostade en hundring. Vanligen brukar man få rejäla portioner här i Malta när man äter ute, det här blev inte ens barnen mätta på och vi kommer inte äta där igen.

Har en ärligt stulen bild idag, tar egna nästa gång vi är där…

giggilo

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s