Mdina och Rabat

Idag var det ”dåligt” väder så det blev inget sharklab. ”Bara” 30 grader och lite stackmoln gjorde att båtturerna blev inställda. Dock blåste det en del på förmiddagen. Vi åkte istället till Mdina och Rabat.

Båda städerna har en lång historia bakom sig som säten för riddarna vid de kristna korstågen och som huvudstäder i landet innan . Mdina har fullt med trånga gränder, staden är helt och hållet byggt i sandsten och man kan riktigt känna historian när man går genom de tysta gränderna. Staden omges av en vallgrav, huruvida det varit vatten i den eller inte vet jag inte, nu är det en trädgård…

Efter Mdina tog vi och gick in i Rabat. Vi hade tänkt äta i Mdina men insåg snart att det var hutlösa priser där. Där det finns turister är det ju höga priser så det är kanske inte så konstigt. Nåväl, Rabat var en trevlig stad det också och vi slog oss ner vid ett café, tog en pizza och ett par hamburgertallrikar…

Bilder från idag:

DSC_0373 DSC_0384 DSC_0386 DSC_0388 DSC_0394 DSC_0397 DSC_0400 DSC_0402 DSC_0404 DSC_0406 DSC_0409 DSC_0412 DSC_0416 DSC_0418 DSC_0422 DSC_0426 DSC_0428Som sagt, väl värt ett besök om ni har vägarna förbi ön…

Borde egentligen jobba nu men har fått tillbaka inflammationen i ögonen så jag får vila dem till imorgon… Tjing så länge.

 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s