Fick en mer eller mindre ganska otrevlig kommentar igår…

Att jag är löjlig som gått ut med att det bara finns en enda partygata på Malta. Malta är minsann Topp 1 i världen just nu som partyresmål så det var inte ok. Jag borde läsa på innan jag går ut med saker minsann.

Detta ska jag då ha skrivit på facebook, har kollat igenom varenda inlägg jag gjort på facebook och på bloggen och kan konstatera att jag har nämnt paceville, som det då måste handla om, en enda gång. Jag har då skrivit att vi ska äta kvällsmat i paceville för att se var det ligger. Ingenting annat, definitivt inget om fest eller något.

Antingen har personen slagit i huvudet väldigt hårt eller så är h*n väldigt missunnsam mot andra Maltasvenskar som flyttar hit för jag tycker h*n hugger mer eller mindre på allt jag skriver. Antar att det är avundsjuka eller annat, vad vet jag.

Sedan kan man ju ifrågasätta uppgifterna att Malta skulle vara nummer ett för party i världen, kan ju tänka mig att både Rhodos, St Tropez och Ibiza ligger lite högre på den listan. Har försökt googlat källan till det påståendet men inte hittat något.

Nåväl, frågade i alla fall ett par av mina vänner, både svenskar som bott här längre än denna person, och malteser om det finns flera ställen liknande paceville om jag nu skulle ha nämnt en sådan kommentar någonstans. Och det finns inte enligt dem. Det finns enstaka discon på andra ställen på ön, och naturligtvis barer och pubar lite överallt, men inte den formen av nattliv och klubbar som finns samlat på nöjesgatan i Paceville. Jag frågade även personen var man skulle gå om man ville gå ut och ville hålla sig borta från PV (som mest består av ynglingar upp till 25 enligt mina källor) men det visste personen inte eftersom denna bara umgås med malteser på deras grillfester.

Allvarligt, då kanske man inte ens ska kommentera heller? Personen lär ju dö när mina egenskildrade researtiklar kommer ut i tidningen. Så är det ju oftast med researtiklar, de är skrivna ur journalistens synvinkel. Inget fel med det. Jag är trött på att få skit för nåt jag inte skrivit eller sagt eller gjort bara för att folk läser inlägg som fan läser bibeln… I det här fallet som sagt skrev jag att vi skulle äta mat i paceville, det är det enda jag skrivit om stället på hela tiden jag varit här. Är det mycket att bli upprörd över eller vad är poängen liksom?

Vi har ju förövrigt inte flyttat hit för att supa oss fulla som många 20åringar. Utan vi har flyttat hit för att göra något annat i ett par år i alla fall, få lite perspektiv och slippa Sveriges klimat. Alla lär inte gilla oss här heller, men jag kan ju ändå känna lite grann att om vi väljer att bo i Sliema, där jobbet ligger, och inte mitt ute i ingenting bara för att vissa personer anser att Sliema och St Julians inte är det riktiga Malta så måste det ju vara upp till oss. Det är ju trots allt så att vi i första hand måste tänka på vad som är bra för oss och framförallt för barnen. Barnen har nära till skola som är vana med andra utländska barn och har sina lektioner på engelska, vi har nära till jobb och slipper pendlingstider för att inte tala om att det är ganska barnvänligt här också… Hade det inte varit så att vi redan haft jobb och så när vi flyttade hit och inga barn kanske vi hade bott någon annanstans på ön, men vi börjar här så får vi se sedan. Tycker dock det är lite tråkigt att idiotförklara folk som väljer att bo här, det är som att idiotförklara folk för att de flyttar till New York och inte till någon skitort i Alabama. Jag tror säkert du lär känna det genuina USA bättre i Alabama men det är kanske inte det alla vill och i New York finns ofta jobben.

Jaja, Jag tänker inte ta ansvar för vad andra läser in mellan raderna på mina kommentarer, det är upp till deras egen huvudvärk, merparten av de flesta svenskar som bott här en lång tid är i alla fall trevliga och hjälpsamma, liksom även malteserna själva men jag är fortfarande nyfiken var jag har skrivit att det bara finns ett enda festställe på Malta. Kanske har jag skrivit något liknande men enligt många verkar det ju stämma. Själv har jag aldrig varit i Pv på kvällen, haha, är liksom inte stället man ska till när man har barn…

Idag åker Daniel och barnen till stranden först. Jag stannar hemma på grund av jobb. Har fått fler uppgifter från företaget jag jobbar på frilans åt, och det är ju alltid bra förstås även om det är skrivandet till tidningarna jag vill satsa på egentligen, men det får bli när vi kommit igång ordentligt…

Vi får höras senare. Tjingaling…

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s