Azure Window och Gozo

Har Daniel bestämt sig för något, då är det så. Nu hade han bestämt sig för att åka och snorkla i The Blue Hole på Gozo. Det ligger längst upp på grannön till Malta. Jag tyckte nog att vi kunde vänta tills första besöket av svärföräldrarna om några veckor då vi skulle ha varit fler som kunde hjälpas åt att ta barnen, men nä, Daniel skulle göra det promt igår. Så det var bara att sätta sig i bussen på eftermiddagen, ta bussen över till Gozo och sedan hoppa på turistbussen till Azure Window. Är väl inte så konstigt att Daniel vill undersöka hela ön heller… Vi ska ju liksom bo här och sååå mycket finns det ju inte att göra i anslutning till där vi bor. Azure Window är nog det ställe man faktiskt sett flest bilder från om man googlar på Malta. Det är klippansamlingar i havet och utsikten är magnifik. Dock gäller det att hålla rätt på ungarna, inte helt lätt med tjuriga, arge, trötta och springiga barn.

DSC_0299

 

I närheten av Azure Window ligger inland Sea, en badplats med havsvatten då det skapats en grotta där det är ett hål ut till havet… Badplatsen är inte vidare barnvänlig, mest stenstrand och klippor men vi tog i alla fall ett dopp. Vattnet var dock inget vidare rent snorklingsmässigt där…

DSC_0253Vid Azure Window finns även The Blue Hole, vilket är ett hål i havet rakt ner i avgrunden… Dykningen och snorklingen på denna plats ligger ständigt på topp 10 listor över världens häftigaste dykplatser. Och där skulle då Daniel i trots halvstorm i havet. En engelsman kom fram till mig och frågade:

-Var det din man som just klev i för att snorkla?

-Öh, ja?

-Är han en rutinerad dykare?

-Eh, nej.

-Bara knäppskallar ger sig i vattnet idag. Jag har dykt i 25 år och filmar bland annat för national geografic, jag skulle inte dyka idag. Folk dör här ibland.

Det kändes ju tryggt att veta… Nu insåg Daniel också att det kanske inte var så smart att snorkla bland en massa klippor och kraftiga vågor, så han kom upp efter ett tag. Utan att ha gett sig in där det var som värst vågor.

DSC_0289

 

Hade en dag som var så där kan jag säga. Barnen ganska griniga hela dagen faktiskt. Hade säkert varit en fantastisk resa utan tjuriga barn men så kan det vara ibland.  Gozo i sig är i alla fall en trevlig ö, lite lugnare än Malta och lite efter i allt men jag rekommenderar alla som kommer till Malta att åka dit.

Ok, Mc Donalds är dyrt här på Malta. Kaffet i anslutning till restaurangerna dock betydligt billigare och godare än i Sverige….
DSC_0196

Gozo från havet, jag lovar, havet är verkligen så blått som det ser ut…
DSC_0218 DSC_0220

Mgarr, Gozo.DSC_0224 DSC_0239

Vid Azure window.

DSC_0246

Vi laddar upp med en massa vätska (man måste köpa för över 15 euro för att få använda kortet, normalt sett köper vi vatten men tycker läsken håller god smak längre i värmen än vattnet, därav all läsk om nu någon förstsigpåare skulle kommentera).

DSC_0248

Uppe på klippan ovanför Azure Window

DSC_0271 DSC_0274 DSC_0278 DSC_0287 DSC_0290 DSC_0297Nu har vi sett nästan hela ön. Härligt. Nu kan vi börja fokusera på jobb.

 

 

 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s