Öppen biljett runt ön…

Har nu varit här några dagar och undrar varför man inte hört mer om Malta som resmål? Innan jag åkte hit trodde jag det skulle vara en skittråkig ö rent turistmässigt men kan konstatera att så definitivt inte är fallet efter bara några dagar och jag undrar var folk fått det ifrån. Visst, ön är inte stor och det kanske inte finns mängder av attraktioner men å andra sidan, det gör det inte på Rhodos heller och kvällarna är fantastiska och nattlivet finns också, i alla fall för att roa en turist som är här i en vecka. Rekommenderar verkligen resmålet, vet inte varför det har rykte om sig att vara en tråkig ö.

Söndag idag. Då Malta är extremt katolskt är nästan inget öppet på ön, vilket är synd, vi hade behövt både välling och blöjor, vällingen får vi väl leta efter på Candynavia som är en av två svenska affärer här, blöjorna antar jag finns i supermarketen runt hörnet men idag är den inte öppen dock så vi får lösa det på något annat sätt helt enkelt.

Idag hade vi bara tänkt hoppa på en buss och åka någonstans, det slutade dock med att vi köpte biljetter till en av alla turistbussarna. Det finns mängder av dessa turistbolag, själva valde vi Supreme Cruises. I våra biljetter för 17 euro ingick en Harbour Cruising runt hamnarna runt Valetta och Sliema samt två bussturer, norra turen runt hela norra ön och södra turen runt den södra delen. Man behöver inte ta alla dessa turer på en dag utan biljetten är öppen och kan utnyttjas när som. Vi valde att åka båt idag, hamnturen tar ungefär 1½ timme och det var tillräckligt kan jag säga, barnen tyckte inte alls det var roligt men vi vuxna hade en trevlig dag ute till havs. Bussturerna tar ungefär tre timmar att åka, det är inga långa sträckor i mil räknat men det tar tid att åka buss på dessa vägar kan jag lova, de kör troligen sönder bilar och bussar i parti och minut med tanke på hur dåliga vägarna ute på landsbygden är och hur fort de kör på dessa…

Efter båtturen blev det en pizza på andra sidan av Sliema och sedan tog Daniel och Amanda och satte sig på en buss som gick någon helt annanstans och jag och Carl gick hem till hotellet, Carl var supertrött och somnade direkt och själv är jag totalt sönderbränd igen och ville därför inte vara i solen.

För barnen ska det faktiskt ärligt sägas att det går sådär. Det märks att de inte är vana med värmen, de är gnälliga och tjuriga, jag skattar mig lycklig för att vi flög till ön och inte tog bilen som det var meningen för de var tjuriga i bilen redan i Sölvesborg… Man får väl ge det några veckor, det känns skönt att vi inte är på semester bara för det märks att de är för små för solsemestrar. Har svårt att få dem att äta faktiskt men tack och lov så är det inga problem med vatten eller med frukt. Speciellt Carl dricker nog i alla fall ett par liter om dagen. Sedan är det väl inte konstigt att de är trötta av värmen, det är ju nästan 35 grader varmt och det är klart, för små barn blir det jobbigt innan de vänjer sig. Vi tar det som det kommer men har slutat beställa mat till barnen nu utan vi beställer bara till oss så får de äta vad de vill av oss på egen tallrik, dessutom får de fortfarande välling, den ska vi vänja av med eftersom det knappt går att få tag i här, men det får bli när de börjat äta ordentligt igen, till dess får de frukt och välling så de får något vettigt i sig i alla fall.

Ikväll blir det strandpromenaden igen, på kvällarna öppnar det en mindre marknad just här, väldigt trevligt att gå och titta på faktiskt.

DSC_0183 DSC_0187 DSC_0189 DSC_0190 DSC_0198 DSC_0200 DSC_0206 DSC_0207 DSC_0213 DSC_0219 DSC_0221 DSC_0223 DSC_0228 DSC_0229 DSC_0233 DSC_0234 DSC_0236 DSC_0237 DSC_0241Vi har det helt ok här som synes. Blir skönt att komma in i egen lägenhet dock och få lite rutiner. Det där med turistande känns inget vidare med småbarn…

 

En kommentar

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s