Mässan i Falsterbo…

Ja, vad ska man säga? Det som inte finns att köpa på Falsterbos mässområde är inte värt att ha. Inte i hästväg i alla fall. Mycket skit finns det och mycket för de tjockare plånböckerna. Själv stannade det vid ett par nya stretchjeans (som blivit för stora nu då jag under veckan gått ner hela tre kg) och en ridhjälm. Jag kommer säkert rida på Malta och en hjälm är bra att ha, känns inte som att de använder sådant där. Hjälmen kostar egentligen 2000 kronor, jag hittade den för 250 så jag är mycket nöjd över priset såklart.

mässa1

mässa2

mässa3

Solarium med ljusterapi för häst. Denna variant kostade bara 18.000 kronor. Plus moms då.

mässa4

 

Engelsmannen bredvid oss sålde en hästbubbelpool för det nätta priset av 450.000 kronor… 

 

 

mässa5

Australiensaren mitt emot oss sålde redskap för mockning i hagarna och fick faktiskt det mesta sålt.

mässa6

Vanliga kläder fanns det också. Jag passade på att köpa nya jeans.

mässa7

Ny sadelhängare?

mässa8 mässa9

Kön var lång till Jumpclubs monter när Malin Baryard och Peder Fredricsson skrev autografer…

mässa10

Ny transport eller två?

mässa11

Eller kanske en hästbuss?

mässa12

 

Leksaker fanns det också…

 

 

 

maskVår granne, företaget Kollamasken, hade en hel maskodling med sig med hästens inälvsparasiter. Tack och lov har jag varit relativt förskonad mot sådant med mina hästar…

mat

Maten var dock dyr – dessa kostade 50 spänn… Snacka om att de tjänar pengar på maten på Falsterbo Horse Show, där ligger de flesta travrestauranger i lä… En 50cl cola eller vatten får man för det fasionabla priset 30 spänn… 

monterarbete

Monterarbete – det var ju det vi var där för… Jag måste säga att vi har haft en positiv vecka och mött mycket positiva människor. Det är jätteroligt att träffa de som rider på gamla travare eller för den delen starthästar, och det är jätteskoj att få träffa flera av våra medlemmar, även om jag har många av dem på facebook är det skoj att få ett ansikte IRL, men jag måste också säga att det är otroligt roligt att träffa sådana som verkligen är genuint intresserade av hästar, inte bara sin egen gren eller ras, och sådana har vi träffat många den här veckan som inte har en aning om att vi finns men tycket att det är en kanongrej ATT det finns, även om de själva sitter och rider hoppning eller dressyr på högre nivå och aldrig skulle köpa en travhäst själva. Sedan hoppas och tror jag att vi fått in flera duktiga och trevliga representanter från Skåne nu, det verkar i alla fall finnas ett otroligt engagemang. 

falsterbo5

 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s