Alla sagor har ett slut…

Allt med flytten är inte bara positivt. Har idag bestämt mig att låta min älskade vän Aslan få somna in. Inte enbart som följd av flytten, men nästan i alla fall.

Jag och Aslan har kamperat ihop sedan 2006, han kom från sin uppfödare när han var tio månader gammal, vi har hängt ihop i ur och skur och varit de bästa vänner.

Från början var jag helt säker på att han skulle följa med till Malta. Har börjat fixa papper, vaccinerat och så, men nu har jag tänkt om. Hunden är nio år gammal, han tycker inte ens om svensk sommarvärme, han skulle ju må fruktansvärt dåligt av värmen där nere. Dessutom, vilket väl är den största anledningen, har han börjat göra utfall mot barnen. Han har alltid varit lite tjurig men innan har han nöjt sig med att morra och gå undan, nu går han inte undan utan han gör riktiga utfall. Han har visserligen inte bitit ännu, men man måste vara med hela tiden för jag litar inte på honom längre. Och hur mycket äldre kommer hunden att bli innan han hugger på riktigt? Han blir snart tio år, kommer att få ålderskrämpor, kanske bli blind, kanske bli döv, och det kommer inte bli lätt för honom med barnen.

Jag har ont i magen av det här, har ödslat många tårar idag på min älskade vän som betyder så mycket för mig, men jag tror att det här är det rätta. Att placera om i en ny flock är inte rätt mot hunden känner jag, hade varit skillnad om han hade varit 4-5 år, men nio? Det blir svårt för honom.

Men det ska gudarna veta att det inte är lätt. Jag sitter faktiskt och stortjuter nu… Jag vet faktiskt inte vad jag ska ta mig till. Något i mig bara skriker: VA FAN HÅLLER DU PÅ MED???? Medan en liten del försöker övertyga mig att det här är det rätta. Det här är verkligen baksidan med att ha djur, och fy fan vad ont det gör, har verkligen bävat inför det här beslutet. Nu är det taget. Varje dag fram tills det händer kommer jag att ha ångest, gråta, skrika….

Aslan

 

Annars är det städ som gäller ikväll. Skönt att rensa tankarna lite. Håller på att frosta av kyl och frys bland annat.

 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s