Malta sista dagen..

Dag 1

Dag 2

Dag 3

Kort resa blev det. Idag tog vi bussen (kostar 20 kr för en dagsbiljett, då får man åka hur mycket som helst) till St Julians och Sliema. Har jag inte känt innan att jag gillar Malta, gjorde jag definitivt det nu. Det är ju lite mer turiststråk här, och priserna var betydligt högre men en trevlig strandpromenad kantades av både parker och lekparker för barnen. Var in på den internationella skolan vi tittat ut och skrev in barnen så det är gjort.

Sliema sett från St JuliansDSC_0778 St Julians sett från SliemaDSC_0784 Barnpark i SliemaDSC_0791 Valetta sett från SliemaDSC_0830

Strandpromenaden är fin och det är nära mellan städerna här, gångavstånd till både St Julians, Sliema och Valetta. Efter denna tur for vi för att  säga hejdå till hennes gamla häst, vi hoppas han får komma tillbaka till Sverige igen efter avslutad karriär. Sedan var det bara att åka till flyget. Självklart för senat, och självklart hade bilen dött när vi kom hem. Vilken tur vi fick hjälp av en snäll maltes att först dra ut den från parkeringen och sedan ladda upp batteriet. Stora kontraster som sagt, ena dagen kör man häst i olivlundar, nästa står man och skrapar rutor i tio minus.

Så vad blev då intrycket av denna ö? Tja, det är trångbott och mycket bilar, man bygger på höjden istället för på bredden, det är så nära mellan städerna att du märker inte ens när du kör ut genom en och in till nästa. Ön är inte större än en femtedel av gotland och där ska alltså 500 000 människor leva och verka. Ändå känner jag att det måste vara bättre än här, människorna överlag är trevligare och klimatet är perfekt (även om jag själv bränt sönder mig totalt).

Vi är nog beredda att göra ett försök att flytta dit. Vi måste ju flytta på oss härifrån i alla fall för här går inte att bo, och då är väl Malta ett alternativ så gott som något… Sedan får man se om man blir borta ett år eller hela livet, Sverige lär ju ligga kvar på ungefär samma plats i alla fall om det är så och det är aldrig längre hem än vad det är dit…

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s