Malta Dag 3

Dag 1

Dag 2

Idag var vi upp till samma olivgård som igår och körde de hästarna igen. Trevliga hästar att köra faktiskt. Gillade verkligen den lilla Tap Innaren, hoppas få åka med den fler gånger. Därefter blev det att åka på trav. Det var ju en upplevelse i sig måste jag säga. Var liksom lite rörigt. Som svensk är man ju väldigt van med fasta rutiner som följs mer eller mindre strikt. Är man maltes är sånt där inte lika viktigt.

Banan, Marsa Racetrack, är som en svensk vinterbana. Den är hård under och ett löst lager ovanpå. Detta för att man varvar trav och galopp på den. Jag visste inte ens att de hade galoppsport på Malta men det är tydligen lika stort som trav. Dock  är banan inte riktigt bra för galopphästarna, den är för hård och de trampar igenom kotorna rejält. Dock var travhästarna i ruskigt bra form, fina i hullet och blanka i hårremmen, jag skulle nog inte tveka att sälja min häst till Malta efter att ha varit där och sett hur bra de flesta blir behandlade. Det gäller dock att sälja till rätt hästhandlare tror jag.

Hur som helst – man kör alltså all möjlig hästsport på samma yta. Längst in är det ett poloplan, utanför trav och galoppbanan. Längre ner i området finns den gamla banan, som är en 1100 meter lång rakbana. Enligt vår guide, Anton, ville folk inte träna där. Han (och vi) funderade varför – det fungerar ju för svenskar? Men på Malta tränar man bara rundbanejobb tydligen.

DSC_0373 DSC_0389 DSC_0391 DSC_0397 DSC_0414På banan på Malta tävlar man i trav, men också i galopp och sulkygalopp för ponnyer (!). Dessa är av kategori D storlek, körs av samma kuskar som i travet och har egen avel, man korsar D-ponnyston med fullblodshingstar. Det var ett ganska roligt lopp att se på faktiskt och har sitt ursprung i att engelsmännen lämnade sina stridsponnyer under världskrigen och man visste inte riktigt vad man skulle göra med dem, man började då tävla kappracing i vagn.

DSC_0559 DSC_0560 DSC_0573

 

När tävlingarna var klara blev det till att ta det ganska lugnt. Vi var förbi Livi på eftermiddagen. Det råder full aktivitet runt travbanan och det är ganska trångbott, många hästar bodde på andra och tredje våningen.

DSC_0731 DSC_0737

Blev en lugn kväll för att ladda för sista dagen då vi skulle mot turistområderna, St Julians och Sliema.

En kommentar

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s