Malta Dag 2 den 21/3

Dag 1 Här.

Dag 2 startade tidigt med att vi åkte in till Valetta. Vår fine vän som jag ännu inte fått något grepp om, Antoine, skjutsade oss. Valetta känns som den typiska småstaden, för särskilt stor är den inte, men ändock ganska trevlig. Malteserna är otroligt trevliga och man kan slå sig ner överallt och prata med dessa människor. Om allt. Hur som helst, tycker att staden mest hade en massa suvenirbutiker, något jag personligen inte alls är så intresserad av. Prisläget i staden är ändå rätt okej, vi hittade ett litet café där de sålde jättemackor billigt, visserligen lite smaklösa men det är nog meningen man ska fixa smaken själv på den där ön.

DSC_0163

Bakfyllemat…

DSC_0124 Gånggatan i ValettaDSC_0153Jachkt på väg in i Sliemas hamn..

DSC_0155 Vy över Sliema från Valetta

DSC_0166Här köptes det billiga barnkläder. 5 euro för en träningsdress i två delar.

Jag träffade här också den svenska platschefen för ett par bettingföretag på ön. Bara för att se vad de hade att erbjuda om det nu inte blir så att Daniels företag är intresserade att starta filial. Vi behöver ju bort härifrån i alla fall.

Efter Valetta åkte vi till en gård som hade lite av varje. Jag tror deras största inkomstkälla är oliver, men de hade också brevduvor som tydligen är en stor sport (de flyger till Italien och tävlar tydligen) och det fanns två svenska travhästar på gården. Xray Hornline och Count Wieniesky. Underbar gård, konstrasterna är stora från 10 minus i Sverige till att köra travhästar under olivträden på malta. Jättefina hästar som verkligen togs väl hand om. Bra i hull och det märktes verkligen att ägaren tycker om sina hästar. Och varför skulle de inte göra det? Det kostar jättemycket att ta ner en häst från Malta till Sverige, och de pengarna lägger man alltså, trots att man kör om kaffepengar i förstpris och en höbal på 12 kg kostar 17 euro eftersom man importerar allt hö.

DSC_0228 DSC_0235 DSC_0272 DSC_0284 DSC_0290Efter flera timmar på farmen drog vi vidare till Marsa och Livis stable igen, där vi blev kvar ett tag. Därefter bjöds vi ut på restaurang av hästägarna. Det blev den för Malta speciella rätten kanin. Jösses vad mat, först en massa förtugg, sedan en massa pasta med kaninsås och till sist då själva varmrätten. Jag säger ”sådär” om den här rätten, helt okej men inte bättre än något annat kött.

DSC_0346 DSC_0348 DSC_0349

Ytterligare en bra dag till ända.

2 kommentarer

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s