Prix D´Amerique

Hej allihopa. Jag heter Daniel och är sambo med Maria och jag har lovat att gästblogga tack vare min resa till Paris och PDA. Jag har tidigare varit i Paris två gånger men denna tredje gång var det premiär att se världens största travlopp och garanterat det mest hårda.

Vi var fem som åkte ner och vi hade sjukt kul. PDA var slutmålet med resan och jag tror alla i gänget uppskattade allt runt omkring loppet. Arenan var enormt, särskilt invändigt. Om ni varit på Solvalla någon gång kan jag bara säga en sak. Denna totohall och denna arena är betydligt större.

En av anledningarna till att vi åkte ner detta år var för att vi på förhand hade höga förväntningar på den svenska skaran och i synnerhet då Maharajah och Raja Mirchi. Båda två hade två veckor tidigare genrepat på ett fantastiskt bra sätt.

Nu blev tyvärr resultatet inte som väntat utan det blev fransk seger (som brukligt) men inte Ready Cash som var storfavorit utan en fantomspurtande Royal Dream.

Jaja, nästa år hoppas vi på revansch för svenskarna.

Om vi tittar lite på stämningen och allt runt det stora loppet var jag hyggligt impad men det kommer aldrig slå Elitloppet, det går inte ens att jämföra.

Läktarna var trånga, kallt i luften, ingen E-Läktare, ingen närhet till banan. En kul upplevelse men inget Solvalla sista helgen i maj.

/Daniel

IMG_0751 IMG_0756 IMG_0757 IMG_0758 IMG_0761 IMG_0762 IMG_0768 IMG_0769 IMG_0774 IMG_0778

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s